Några svar på frågor!

Clara Jonsson, Frågor och svar / Permalink / 1
Hur gör du din cardio? Berätta hur du får skolan( naturlinjen!!), skola, gym osv att gå ihop om du har några tips på det:) Gärna tips på stretching övningar som gör en lite mjukare i leder, jag är speciellt i behov av att stretcha mina lår hehe.. Vad har du för planer nu efter studenten/sommaren. Gärna ett inlägg med mål!
-Min cardio ser olika ut beroende på skolan oftast. Men jag försöker få in ca 70 min cardio varje dag nu när jag går på diet, då jag inte skulle ha så mycket cardio annars. Kör oftast ett morgonpass innan frukost, antingen på min crosstrainer eller en promenad. Ibland även ett plyopass som då är på 30 min. Sedan går jag alltid till och från gymmet som jag då räknar med i min cardio!
-Kan göra ett eget inlägg sedan om hur man ska hinna med allt och hur jag gjort!
-Kan göra nåt ihopklipp nån gång om vad jag gör för stretchövningar, dock är jag själv väldigt dålig på att stretcha.. haha
-Mina planer nu när jag tar studenten är inte riktigt klara, jag åker utomlands till Magaluf för att sedan jobba i Umeå på ica över sommaren. Sen är min tanke att komma tillbaka till Sundsvall för att jobba och sedan kanske tävla i bikinifitness till vintern :)
Vad väger du och hur lång är du? Är det någon skillnad på vikten förr och nu? 
Vart får du all motivation ifrån? Vad får dig att kämpa till gymet då man bara vill ta det lugnt? :) 
Tacksam för svar!
-Jag väger för tillfället 64-65 kg och är 167 cm. Vikten är det stor skillnad på! För ungefär ett år sen vägde jag runt 60 kg så jag har gått upp mycket, muskelmassa. I februari, när jag var i ungefär samma fettprocent vägde jag 63 så har hunnit bygge mycke muskelmassa sen dess. 
-Grejen för mig nu är lite att jag kommit över de där stadiet att "kämpa sig till gymmet", då jag aldrig behöver kämpa längre. Jag vill dit för jag älskar att träna! Självklart kan jag vara trött ibland o vilja stanna hemma men dragningskraften till gymmet är starkare ;) Men en motivation är att bli bättre, större och starkare! Ser varje gympass som en utmaning att bli bättre, samt att jag fått resultat som motiverar mig att fortsätta! 
Skulle vara jätte kul att få se ett kost schema och även träningsschema för en helt vanlig vecka! Grym är du!!!
- Jag kan tyvärr inte ge ut mitt kostschema i kalorimängd, eller mängd i huvetaget då jag inte vill att nån ska ta efter de. Detta just för att kostschemat jag följer är anpassat för MIN kropp och mina förutsättningar, det kan bli en hälsorisk om någon annan följer det. Men jag kan skriva ut vad jag käkar ungefär.
 
Kostschema:
Frukost: Havregrynsgröt med proteinpulver och bär. (Proteinpulvret kan bytas ut till ex. kvarg eller äggvitor)
Mellis: Någon slags protein, oftast proteinpulver då det är lättast att ta med på skolan.
Lunch: Lax, potatis och broccoli eller kyckling, ris och broccoli.
Mellis 2: Gröt och protein.
Middag: Samma som lunch!
Kvällsmål: Kvarg och bär.
 
En vanlig veckas träning kan se ut såhär:
Måndag: Rygg & mage
Tisdag: Ben, framsida och rumpa.
Onsdag: Armar & bröst
Torsdag: Axlar & mage
Fredag: Vila
Lördag: Ben, baksida & rumpa
Söndag: Priopass (det som behövs fokuseras extra på eller som inte hunnits med under veckan), vader & triceps
hur man får bort fett från kroppen, hur man gör för att inte äta för lite och börjar lagra fett? hur det där går till och fungerar?!!!
-Jag har ingen utbildning inom detta men om man ligger på en seriös nivå tycker jag man ska påkosta så man får ett riktigt kostchema och träningsschema så man får rätt hjälp. För att gå ner i fettmängd ska man träna på lågintensiv nivå, tex. promenader. Sedan handlar det hela om att ligga lite minus, inte för mycket så det inte bli ohälsosamt, utan på en nivå satt vikten inte rasar utan man har en stabil viktnedgång. Många tror att man ska skippa alla kolhydrater om man vill gå ner i vikt men för min del får jag igång min förbränning om jag käkar mycket kolisar. Om man kollar på kostschemat ovan, nu har ni inte fått se vilken mängd av allt jag käkar men det är MYCKET. Ingen skulle tro mig att man kan gå ner på så mycket kolisar. Va inte rädd för att käka de för det är något kroppen behöver. Mitt tips för dig/er som vill gå ner i vikt men inte tränar supermycket och vill gå ner är att köra pass där du får upp pulsen. Tex. crossfit, bodycombat, bodypump osv, där du får upp ett flås helt enkelt! Det du gör då är att få igång förbränningen en längre period, om du bara går promenader så är förbränningen bara igång någon timme efteråt medans ett riktigt svettit pass kan hålla igång förbränningen flera timmar och ibland dagar! Jag som är rädd att tappa mina muskler kör därimot mer lågintensiv träning då jag riskerar att lättare tappa musklerna.
 
Hur kom du med i bmr? Grattis och vad kul :) kämpa vidare!!
 -Jag kom med i BMR genom att jag först ansökte till BMR bikini team. Sedan har jag jobbat mig upp, ställt upp på event, visat hur gärna jag vill vara med, kämpat riktigt hårt helt enkelt! Och nu efter fitnessgalan så fick några från BMR se min vilja och motivation satt jag kom med på riktigt!
Hej! Kan du berätta lite om hur din kost /måltider ser ut? Vad tänker du på innan du äter , val av produkter , tränings mat och liknade :)
-Kosten o måltiderna kan du se ovan! Det jag tänker på när jag ska käka är att försöka äta på ungefär samma tider varje dag och att jag får i mig allt jag behöver, rätt mängd protein tex. Sedan att jag verkligen äter 7 måltider om dan med ungefär 3 h mellanrum så jag alltid har igång förbränningen. Nåt annat jag tänker på är att jag är noggrann med o få i mig nåt efter jag tränat så det inte går en timme efter träning och jag fortfarande inte käkat nåt. Alltid ha med sig nåt ifall att planerna blir annorlunda! Sedan använder jag ju mig såklart av BMR produker, vilket är riktigt bra grejer. Säger inte detta bara för att jag är sponsrad utan för det är bevisat! 
 
#1 - - Anonym:

Hej Clara, skulle inte du kunna göra någon träningsvideo? :)

Till top