Frågor

Clara Jonsson, Frågor och svar / Permalink / 3
Tänkte svara på några frågor som hoppat in!
 


Hej!
Jag är ingen fitnessmänniska, men gillar att hitta inspiration och motivation från fitnessmänniskor som dig till när jag gymmar, du är väldigt inspirerande! (:
Men det är lite saker som jag inte förstår mig på. Skulle du kunna, som en insider från fitnessvärlden förklara för mig hur ni tänker?
Jag förstår inte -hur- det kan vara värt det? För mig känns det inte som att nackdelarna kan väga upp fördelarna i den här sporten. Ni beskriver hur ni mästan blir isolerade från icke-fitnessvärlden, hur ni knappt kan umgå med familj och vänner, blir sura, trötta hungriga, svimmar... För mig låter det här som olycka. -Hur- kan att stå på den där scenen vara värt att nästan missa delar av livet utanför fitnessen och gymmet i källaren?
Kanske har jag bara fått något kring bakfoten och har bara missförstått allt, och jag ursäktar om min fråga skaver mot ditt och andra fitnessmänniskors fitnesshjärtan, men jag skyller väl på att jag inte vet bättre... Hoppas att du förstår min förvirring och kan svara på frågan, kram!

A:
Hej vännen! Tack vilka fina ord!
Nej jag förstår precis vad du menar med din fråga, inga hard feelings. Många som inte är i samma sport förstår inte så det är inte konstigt att man undrar.
Hur kan det vara värt det? Jadu i och med att jag aldrig fullföljde min plan till att tävla så vet jag inte riktigt om de var värt eller inte. Men det jag tror är nog att få bevisa något för sig själv och att såklart få visa upp det! Att träna så hårt som dom gör, lägga ner så otroligt mycket tid och göra allt för att lyckas så är det ju ändå ett supertillfälle att sedan få visa upp det för personer i samma bransch, personer som vet vad dom gått igenom, veta hur många timmar på gymmet de där tagit, är nog en ganska bra belöning. Jag kan förstå varför det är värt det! Jag hade velat göra de för att bevisa för mig själv att jag kan! Går man i någon sport så brukar man tycka det är kul med tex matcher och tävlingar. Samma här ju! Jag önska nästan att jag ville tävla, bara för att få visa upp det jag kämpar varje dag för.
 För vissa så är livet att stå på scenen, spendera alla kvällar i gymmet, de är livet för dom och det är de dom brinner för. Man ifrågasätter aldrig personer som tävlar i eliten på tex, fridrott eller kanske någon liga i NHL, om det är värt de? Det är en helt annan sport ja, men dom gör egentligen PRECIS samma sak som de som tävlar i fitness, de brinner för de dom älskar! Och brinner man för något så lägger man ner hjärta och själ i det.
 
Det kommer alltid finnas för och nackdelar i alla sporter, kanske lite mer nackdelar i fitness. Men för de människor som tävlar, för dom så väger fördelarna över nackdelarna. Alla håller såklart inte med, men vad vore världen om alla gjorde de? Tråkig! Kram på dig!
Q: Hej fina du! Jag undrar bara om du föredrar back squat eller front squat? Samt om du varierar mellan dessa, och varför i sådana fall? Kram
 
A: Jag föredrar vanliga squats faktiskt, känns mer stabilt och jag är mer van i den övningen. Men som sagt så brukar jag alltid variera mina övningar och kör då såklart front squats, för att inte vänja musklerna vid samma övning. Kram
 
Q: Hej! Jag undrar hur man ska kunna hinna träna när man går i skolan också och har läxor att tänka på? Jag börjar skolan snart och är orolig om jag kommer hinna gå till gymmet, jag älskar att träna och vill verkligen inte sluta pga skolan eller så.. Hur gjorde du när du gick i skolan? Tacksam för svar

A:
Alltså det beror helt på hur duktig du är på att plugga och hur gärna du vill hinna träna. Att träna får dig och må bra och är faktiskt de bästa du kan göra när man går i skolan, man koncentrerar sig bättre. Tidiga mornar för träning, eller att sätta sig 2 timmar efter skolan och plugga intensivt, så hade jag oftast 2 timmar ändå till att träna. Du kan ju inte sitta en hel kväll och plugga, hjärnan och du behöver en paus för att göra något vettigt av tiden! Sen behöver du kanske inte träna så länge heller? 1 timma räcker gott o väl och alla har tid att offra en timme per dag till att träna. Min skola gjorde de dock ändå ganska enkelt för en, vi började 9 varje dag, genomgång 1 timme sedan fick man ofta sitta själv några timmar innan vi hade samling, sedan 2 timmars lunch och sedan började man 13 igen och då var de samma struktur som på morgonen = mycket tid för att sitta och plugga för egen hand. Man fick välja, gjorde de man skulle på dagen så hade man faktiskt inte så mycket att göra på kvällen! De var ju redan gjort! Men mitt tips är att planera, skriv upp på ett papper vad du måste göra varje dag, hur mycket tid du tänker lägga ner på varje aktivitet. 2 timmars plugg av tex biologi, skriva några sidor på en uppsats, läsa 10 sidor av boken ni måste läsa, som du sedan kan bocka av. Sedan när dessa 2 timmar har gått så har du avsatt tex. 40 minuter åt att ut och springa! Kramkram
Q: Vart har du köpt tightsen?:D
A:
Dom svarta tightsen är från Hummel, köpt via sportamore. BÄSTA! Absoluta favorit tights just nu!
 
Q: Bra svar! Vem är det på den första bilden? :D Kramar till dig Clara!
 A:
Det är Yarishna Nicole Ayala, Yarishna på instagram! Kram på dig med!
 
Q: Hej! Kan du lägga upp ditt träningsschema för varje vecka?:) att varje söndag skriver du vad Du ska träna på en vecka :)
A: Absolut det kan jag försöka göra, dock så har jag inget jätte bestämt schema så isåfall får ni bara en ungefärlig vecka! Ibland vill inte kroppen de man planerat och får gå efter de
 
 
Q: När du skriver "gröt och proteinpulver" menar du då att du blandar i proteinpulvret i gröten? Eller att du dricker en shake till?
A: Jag blandar ihop det, tar vatten, havregryn samt proteinpulver och sedan bara kör in de i mikron på 2-3 minuter!
 
Q: Vad skulle du tävla i och varför blev det inte av? :) har du några tävlingsplaner igen? Kram
A: Jag skulle tävla i bikinifitness och jag var helt enkelt inte redo för det! Har skrivit ett inlägg om det och den finns hääär om du är intresserad av längre förklaring! Har inga planer på att tävla inom snar framtid heller :)  kram
#1 - - Linda:

Hej! Jag har blivit sugen på att börja med thaiboxing, googlade runt lite men hittade inte någon klubb i Sundsvall med hemsida! Du hade väl tränat det där? Skulle vara jättesnällt om du vill berätta om var det var du tränade. Även om de var seriösa och bra med! Är helt nybörjare med det och vet inte alls vart jag ska gå haha! Både din instagram och blogg är så bra också! Du är en jätteinspiration varje dag!

#2 - - Maria:

For at rumpa skal vokse, hvordan ville du anbefale å trene da? :)

#3 - - Linn:

Tack för svaret på tightsen! Ska klicka hem dom idag:D men undrar hur de är i storleken?

Svar: Jag har small, men dom är super stretchiga! Så är man en m i storlek kan man ha small, jag skulle dock inte kunna ha XS men har man normalt XS/S så hade ja köpt ett par i xs!
Clara Cornelia Jonsson

Till top