Träningsscheman

Clara Jonsson / Permalink / 3
Vill bara informera er om att jag kan hjälpa med att göra träningscheman nu, maila mig på clarajonssson@gmail.com om ni har frågor eller är intresserade. Träningschemat kommer vara uppbyggt på dina mål och dina förutsättningar, så det kommer vara helt personligt♥

PT

Clara Jonsson / Permalink / 0
Nu är en del av min pt-utbildningen på SAFE klar, förberedande PT och grundteorin. Den avslutades med ett praktiskt prov och ett teoretiskt prov. Alla har fått reda på hur den praktiska delen gick men vi väntar fortfarande med spänning på resultatet från de teoretiska provet! Ska berätta lite kort om hur dessa 3 veckor har varit, en sammanfattning!
 
Vi började som sagt med några dagars teori, grundteori, där vi främst gick igenom funktionell anatomi, nervsystemen, träningslära, fysiologi och massa mer. Dom dagarna så var det mest bara sitta still och försöka ta in så mycket som möjligt! 
 
 
 
Därefter hoppade vi direkt på förberedande PT, där vi började med lite lätt teori men snabbt bara körde praktiskt! Vi 24 vart uppdelade i 2 grupper men en lärare var och började gå igenom massa övningar på gymmet, vilka muskler som jobbade och hur man gjorde för att aktivera de på bästa möjliga vis. Önskade verkligen att jag fick lära mig detta för längesen, menmen det är ALDRIG försent, nu kan jag det. Vilket fall så var det såå kul! Och min grupp hade en sån bra lärare! Adde, åh älskade han. Jätte rolig men främst pedagogisk och jag är väldigt känslig med lärare, är läraren opedagoisk så tappar jag intresset DIREKT. Mina tankar flyger iväg och jag kan inte koncentrera mig. Men jag är verkligen förvånad att alla lärare på SAFE har varit så himla bra, särskilt Malin (hade henne i anatomi) och Adde. 
 
Efter nästan 3 veckor i Stockholm så var det dags för prov, som jag sa, ett praktiskt och ett teoretiskt. Den teoretiska delen var på både grundteorin samt på de vi fick lära oss på den förberedande PT. Sammanlagt ungefär 120 frågor, jag tyckte inte det var så svårt. Har man läst på sin anatomi och varit med på lektionerna så är det inga problem! Sedan de praktiska provet, man var 2 personer + läraren. Läraren valde en övning som jag sedan skulle förklara vilka/vilken muskel som var med och vad man skulle tänka på samt visa och instruera övningen för min partner! Ca 5-8 olika övningar skulle vi visa (fick inte veta innan vilka övningar de vart), göra en kroppsanalys och se vad partner behöver rörlighetsträna (vart man var stel). Detta vart jag godkänt på, gick väldigt lätt där med om jag ska vara ärlig, nervös i onödan.
 
Nu fick ni som är nyfikna på min PT-utbilding en liten sammanfattning på första delen! 2 December börjar PT-delen som håller på i 3 veckor innan jag sedan har mitt slutprov och är licenserad PT. Glöm inte att följa min instagram där ni får uppdateringar varje dag om vad jag gör. Samt kan ni läsa mer om min utbildning på SAFE's egna sida → www.safe-education.se

Förberedande PT

Clara Jonsson / Permalink / 3
Som rubriken lyder så är det detta jag gör just nu. Förbereder mig som PT på skolan där vi hittills fått lära oss hur viktigt grundmotoriken är, lärt oss hur olika uppvärmningar kan se ut och det man ska tänka på samt börja instruera varandra och träna på de! Tycker de roligast har att instruera varandra, mycket att tänka på och idag ska vi fortsätta med de så jag ser verkligen fram emot dagen.

Har märkt nu hur mycket jag tänker på allt vi gör! Igår tog jag mig ut på en löprunda bara för att jag vet så MÅNGA fördelar med konditionsträning i kombination med styrketräning. Samt vad som händer när jag springer, i mina muskler, i mitt hjärta och lungor. Nej det är så kul och få veta så mycket! Det må vara mycket men jag kommer att få och får sådan bra användning av det. 
 
Hoppas ni får en bra dag kära ni!
Till top