PT

Clara Jonsson / Permalink / 0
Nu är en del av min pt-utbildningen på SAFE klar, förberedande PT och grundteorin. Den avslutades med ett praktiskt prov och ett teoretiskt prov. Alla har fått reda på hur den praktiska delen gick men vi väntar fortfarande med spänning på resultatet från de teoretiska provet! Ska berätta lite kort om hur dessa 3 veckor har varit, en sammanfattning!
 
Vi började som sagt med några dagars teori, grundteori, där vi främst gick igenom funktionell anatomi, nervsystemen, träningslära, fysiologi och massa mer. Dom dagarna så var det mest bara sitta still och försöka ta in så mycket som möjligt! 
 
 
 
Därefter hoppade vi direkt på förberedande PT, där vi började med lite lätt teori men snabbt bara körde praktiskt! Vi 24 vart uppdelade i 2 grupper men en lärare var och började gå igenom massa övningar på gymmet, vilka muskler som jobbade och hur man gjorde för att aktivera de på bästa möjliga vis. Önskade verkligen att jag fick lära mig detta för längesen, menmen det är ALDRIG försent, nu kan jag det. Vilket fall så var det såå kul! Och min grupp hade en sån bra lärare! Adde, åh älskade han. Jätte rolig men främst pedagogisk och jag är väldigt känslig med lärare, är läraren opedagoisk så tappar jag intresset DIREKT. Mina tankar flyger iväg och jag kan inte koncentrera mig. Men jag är verkligen förvånad att alla lärare på SAFE har varit så himla bra, särskilt Malin (hade henne i anatomi) och Adde. 
 
Efter nästan 3 veckor i Stockholm så var det dags för prov, som jag sa, ett praktiskt och ett teoretiskt. Den teoretiska delen var på både grundteorin samt på de vi fick lära oss på den förberedande PT. Sammanlagt ungefär 120 frågor, jag tyckte inte det var så svårt. Har man läst på sin anatomi och varit med på lektionerna så är det inga problem! Sedan de praktiska provet, man var 2 personer + läraren. Läraren valde en övning som jag sedan skulle förklara vilka/vilken muskel som var med och vad man skulle tänka på samt visa och instruera övningen för min partner! Ca 5-8 olika övningar skulle vi visa (fick inte veta innan vilka övningar de vart), göra en kroppsanalys och se vad partner behöver rörlighetsträna (vart man var stel). Detta vart jag godkänt på, gick väldigt lätt där med om jag ska vara ärlig, nervös i onödan.
 
Nu fick ni som är nyfikna på min PT-utbilding en liten sammanfattning på första delen! 2 December börjar PT-delen som håller på i 3 veckor innan jag sedan har mitt slutprov och är licenserad PT. Glöm inte att följa min instagram där ni får uppdateringar varje dag om vad jag gör. Samt kan ni läsa mer om min utbildning på SAFE's egna sida → www.safe-education.se
Till top