Kostrådgivning a la Safe Education

Clara Jonsson, Tips / Permalink / 0
Jag och fina Maja som jag lärde känna på utbildningen♥
 
 
 
Som sagt så har jag nyligen gått Safe Educations kostrådgivareutbildning. Efter PT utbildningen som jag gick hos Safe så var det en självklarhet att jag skulle gå den här där också. Nyfikna på deras PT-utbildning så har jag skrivit ett väldigt långt och utförligt inlägg om hur det var och vad vi gjorde, här hittar ni de inlägget. 
 
Iallafall, tillbaka till kosten. Kommer inte skriva lika långt om denna utbildning utan bara lite kort så ni får en överblick. Frågan om kostnad är väl oftast en av dom första och utbildningen kostade 17 890 kr och det gör den fortfarande. När jag gick den så var den uppdelad i 2 delan,  8 dagar varav en av dessa 8 var provdag. Detta kan tyckas kort för en utbildning men tro mig, det var intensivt. Tack och lov att vi hade en veckas paus mellan delarna. 
 
Första delen grävde vi djupt in i protein, fett, kolhydrater, vätska, vitaminer, mineraler, metabolism och massa mer. Allt för att få en överblick vad allt gör i vår kropp, vad det har för funktion och varför det är viktigt att vi får i oss allt. Vi hade Jill Holmström som lärare och frågar ni mig så är hon guden inom kost, hon kunde ALLT, no joke. Vilket kändes bra då man såklart vill ha en påläst lärare och det var hon! 
 
Första delen var lite mer intensiv än den andra delen, andra delen gick vi igenom olika fördelar med alla dessa olika dieter, mat för olika grupper, allergier/intoleranser, kosttillskott, alkohol samt mycket praktiska övningar. Att vara en kostrådgivare handlar inte bara om att kunna sin grej utan även att kunna kommunicera till sina kunder på rätt sätt. Vilket vi fick öva mycket på!
 
Sista dagen var som sagt provdag, där vi både hade ett praktiskt prov samt ett teoretiskt prov. Det teoretiska provet var det bara massa frågor om ALLT vi lärt oss (lite klurigt måste jag påstå) sen det praktiska provet gick ut som så att vi var 2 elever, en elev fick ett case som han/hon skulle spela (tex 60 årig man som drack flera lite cola per dag och hade högt blodtryck) och elev nr 2 fick då spela kostrågviare och ge konkreta råd. 
 
Jag klarade båda provet direkt, samma som med pt-utbildningen, vilket jag inte är förvånad över (nu lät jag kaxig). Men jag är en pluggis och tänkte inte inte klara de! Vill man så kan man! Är ni mer nyfikna på denna utbildningen så får ni gärna fråga på eller gå in på deras hemsida och läsa själv, här hittar ni den länken.
 
Jag är iallafall otroligt nöjd! Efter utbildningen har jag ändrat min kost ganska rejält och märker en sån STOR skillnad. Genom dessa förändringar där en av dom stora förändringar är mändgen mat så har min kropp tightat till sig, genom att äta MER mat?! Sjukt va! Alltid haft en liten kula på magen som inte velat gå bort, den har nu börjat försvinna, mer o mer för varje vecka. Och att mer mat var lösningen för mig trodde inte jag, så som Jill hade sagt, VÅGA ÄT! Ett stort råd till mig är att kontakta någon som har koll på kost eller faktiskt gå utbildningen själv, det har gett mig så otroligt mycket. 
Kram på er♥
Till top